BiH
0

FOTO / Jablanica pokazala da je spremna da s SDP-om ide naprijed

Klix.ba
Sinoć je u Jablanici, u prepunoj sali Muzeja "Bitke za ranjenike" održan centralni predizborni skup SDP-a Jablanica. Građanima Jablanice su predstavljeni kandidati sa liste za Općinsko vijeće i kandidat za načelnika Jablanice Semiz Čilić.

Govoreći o trenutnoj situaciji u Jablanici Čilić je posebno istaknuo da je nezaposlenost u Jablanici dosegla kritičnu tačku, te da je njegov imperativ saradnja sa privrednicima i stvaranje mogućnosti za zapošljavanje.

"Imamo značajne prirodne resurse, stoga je nedopustivo da isti ostanu neiskorišteni. Potrebne su nam nove industrijske zone, novi i sadržajniji poslovni ambijent, koji će širom otvoriti vrata ulaganjima, te visok stepen saradnje, reda, rada i odgovornosti", rekao je Čilić.

Na skupu se obratio i nosilac liste za OV Emir Šukman, koji je Jablaničanima poručio: "Svjesni smo da preuzimanje vlasti znači visok stepen odgovornosti, zato smo napravili program koji će Jablanicu izdići iz sivila prosječnosti i okrenuti je putem općeg napretka."

Skupu su prisustvovali i obratili se generalni sekretar SDP BiH Nermin Nikšić, potpredsjednik SDP BiH Denis Bećirević, članica Predsjedništva SDP BiH Lidija Korać i predsjednik KO SDP HNK Aner Žuljević.

Nermin Nikšić je istaknuo sve ono što je Vlada FBiH uradila za proteklih 18 mjeseci i najavio formiranje bosanskohercegovačkog "Uskoka" i otpočinjanje novih javnih radova, te pri tome otvaranje 5.000 novih radnih mjesta.

Izuzetno posjećen skup koji je protekao u odličnoj atmosferi pokazao se kao potvrda da je Jablanica spremna da s SDP-om ide naprijed, saopćeno je iz ove stranke.