Banja Luka
0

Izvršili 18 krađa tokom pet mjeseci

FENA
Banjalučka policija privela je sedam osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela teške krađe, falsifikovanja dokumenata, te proizvodnje i prodaje oružja.

Oni se sumnjiče da su kao kriminalna grupa od 19. januara do 25. juna na područijma koje pokrivaju centri javne bezbjednosti Banja Luka, Doboj, te Zeničko-dobojskog kantona zajedno (ZDK) i odvojeno izvršila 18 krivičnih djela.

Od sedam privedenih zadržana su trojica i sprovedena na dalje postupanje u Okružno tužilaštvo Banja Luka, a protiv njih je podnesen predlog za određivanje pritvora.

Radi se o Saši Šipki iz Aleksandrovca, Goranu Pećaraninu iz Beograda i Dragoslavu Tomiću iz Mrkonjić Grada, koji su uhapšeni pod sumnjom da su zajedno sa Milenkom Kozićem iz Nove Topole, te osobama čiji su inicijali P.S. iz Mrkonjić Grada, M.D. iz Banje Luke i V.V. iz Čelinca izvršili pet teških krađa vozila, te pokušali jednu krađu vozila, zatim da su izvršili krivično djelo prikrivanje, sedam falsifikovanja isprave, dva krivična djela prevare i jedno krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja te eksplozivnih materijala.

Ovo je saopćio novinarima zamjenik načelnika banjalučkog CJB Željko Domazet navodeći da je tokom pretresa kod privredenih pronađena je i informatička oprema, više mobilnih telefona, dijelovi vozila s vjerovatno ukradenih automobila, veći broj laptop-računara, tehnička oprema, navigacioni uređaji, te razna dokumenta i putne isprave Slovenije, Srbije i BiH, bjanko ovjerene punomoći za upravljanje vozilom i drugo.