BiH
0

Izrečena presuda u predmetu Siniša Ramić i drugi

Sarajevo-x.com
Sud BiH izrekao je, 26. februara 2008. godine, prvostepenu presudu u predmetu Siniša Ramić i drugi kojom su optuženi Siniša Ramić, Salkan Džakulić, Unuc Veso i Zoran Pajčin oglašeni krivim za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s produženim krivičnim djelom krivotvorenje novca, saopšteno je iz Suda BiH.

Unuc Veso je također oglašen krivim i za krivično djelo krivotvorenje isprava.

Optuženi Siniša Ramić osuđuje se na kaznu zatvora u trajanju od sedam godina i šest mjeseci, optuženi Salkan Džakulić osuđuje se na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od sedam godina i šest mjeseci, optuženi Unuc Veso osuđuje se na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od pet godina i šest mjeseci, optuženi Zoran Pajčin osuđuje se na kaznu zatvora u trajanju od četiri godine.

Od optuženog Siniše Ramića oduzimaju se novčanice koje su oduzete po Potvrdama o privremenom oduzimanju predmeta od 30. januara 2007. godine, te je obavezan platiti 6.500 eura u roku od mjesec dana od dana pravomoćnosti presude. Također, od optuženog Ramića oduzimaju se predmeti oduzeti po Potvrdama o privremenom oduzimanju predmeta od 30. januara 2007. godine i predmet koji je oduzet po Potvrdi o dobrovoljnoj predaji predmeta od 30. januara 2007. godine.

Od optuženog Zorana Pajčina oduzimaju se novčanice koje su oduzete po Potvrdama o privremenom oduzimanju predmeta od 30. januara 2007. godine, te je obavezan platiti 3.421 eura u roku od mjesec dana od dana pravomoćnosti presude. Također, od optuženog Pajčina oduzimaju se predmeti oduzeti po Potvrdama o privremenom oduzimanju predmeta od 30. januara 2007. godine.

Od optuženog Salkana Džakulića oduzimaju se predmeti oduzeti po Potvrdi o privremenom oduzimanju predmeta od 30. januara 2007. godine.

Od optuženog Unuc Vese oduzima se predmet koji je oduzet po Potvrdi o privremenom oduzimanju predmeta od 30. januara 2007. godine.