Ambasada Turske u BiH
0

"Iznenađeni smo izjavama Nebojše Radmanovića"

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Turska Ambasada u BiH saopštila je danas da je iznenađena izjavama predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Nebojše Radmanovića da do susreta sa ministrom inostranih poslova Turske Ahmetom Davutogluom nije došlo jer se navedeni susret nije mogao realizovati u zadato vrijeme, kao i da je turska strana tražila da tokom sastanka bude skinuta zastava Republike Srpske.

"Iznenađeni smo budući da su na zajedničkoj pres konferenciji koja je bila organizovana nakon susreta ministra Davutoglua i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika na fontu bile postavljene sve tri zastave, zastava BiH, Turske i entiteta Republike Srpske", navodi se u saopštenju turske Ambasade u Sarajevu.

U saopštenju se navodi da je Davutoglu, uprkos želji da se sastane sa Radmanovićem, izrazio žaljenje zbog nemogućnosti realizovanja tog susreta u planiranom vremenskom okviru, budući da je razgovor koji je prethodno imao sa predsjednikom RS bio sveobuhvatnog i izuzetno detaljnog kartaktera i da je shodno s tim trajao duže od vremena predviđenog za njegovo održavanje.

Iz turske Ambasade navode da je sa ovim stavom i situacijom upoznat i predsjednik RS Milorad Dodik, koji je, kako kažu, naglasio da će cijelu situaciju prenijeti Radmanoviću.

Iz Kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH saopšteno je juče da je Radmanović otkazao sastanak sa Davutogluom nakon što je turska delegacija tražila skidanje zastave Republike Srpske iz sale za sastanke u Palati Republike u Banjaluci i zbog kašnjenja turskog šefa diplomatije 75 minuta na već pomjereni termin sastanka.