BiH
0

"Iznad Hrasnog zora sviće, dobro doš'o predsjedniče..."

Sarajevo-x.com
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić u srijedu je otvorio blog na bh. blog zajednici Blogger.ba, čime je oduševio mnoge građane Bosne i Hercegovine, ali najviše i same blogere.

Predsjednikov blog za samo tri dana posjetilo je skoro 25.000 ljudi koji su na dosadašnje postove predsjednika upisali 702 komentara. Pored komentara na Predsjednikovom blogu, o pokretanju bloga Željka Komšića na svojim blogovima pisali su i drugi blogeri.

"Na dnevniku malte ne udarna vijest 'Predsjednik otvorio blog'. U printanim medijima skoro preko čitave strane ista vijest. Maloprije se vozim i na radiju kontakt emisija na temu 'Podržavate li to što je Predsjednik otvorio blog?'... Zove narod i jedni fale, drugi kude žaleći se da niti imaju kompjuter niti imaju internet a imaju more problema... Pozitivna stvar otvaranja Predsjednikovog bloga jeste to što smo najzad i mi stigli malo više u medije iako ovdje ima stvarno kvalitetnih autora i pametnih glava... Još pozitivnije jeste da dok se sinoć raspravljalo o blogu Predsjednika po mahali Herka je onako ponosno komentarisala da je i njen čoek bloger i to puno prije nego što je Predsjednik i znao za blog. Čak me pohvalila da sam ja tako dobar bloger da nema boljeg u haustoru..." piše baklava.blogger.ba.

"Izgleda da se naš predsjednik ne šali sa svojim blogom. Uletio je u blogosferu 23. januara i od tada nas svaki dan obraduje novim postom. Danas je ustao prije 6 ujutro kako ne bi razočarao mnoge koji jedva čekaju novo obraćanje predsjednika sa svog cyber balkona. Ustvari, ne radi se o balkonu, jer se njegov blog razlikuje od svih do sada poznatih predsjedničkih i političarskih blogova. On je pravi blogger. Njegova neposrednost zadivljuje. On je za razliku od ostalih interesantan i kao Željko, a to što je predsjednik samo povećava značaj pojave 'Predsjednikovog bloga'", ističe blob.blogger.ba.

O Predsjednikovom blogu pisao je i pr.blogger.ba: "Željko Komšić ima i fan-stranicu na Facebooku, a za čije gledanje morate biti logovani na Facebooku. Ako je sve ovo shvatio dovoljno ozbiljno, vrlo je vjerovatno da će pridobiti najpasivniji dio biračkog tijela u BiH - mlade. A sada je samo pitanje dana kada će se ostali političari sjetiti ovoga, a onda... vidjećemo."

"Navikli smo od Željka na poteze s pet zvijezdica. Kamo sreće da su svi naši političari kao Željko", pozdravio je otvaranje Predsjednikovog bloga zlimfur.blogger.ba.

Reakcije blogera na otvaranje Predsjednikovog bloga čitajte na www.blogger.ba, a blog predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića čitajte na zeljkokomsic.blogger.ba.