BiH
0

Izmjene u režimu odvijanja saobraćaja za dan 22/10/2003

Klix.ba
Radi organizacije dženaze Prvog predsjednika Predsjedništva BiH i počasnog predsjednika SDA Alije Izetbegovića utvrđuje se poseban privremeni režim saobraćaja ulicama na području Kantona Sarajevo za dan 22.10.2003. godine.
  1. Radi organizovanja mimohoda u zgradi Predsjedništva koji će trajati od 06 do 13 sati zabranjuje se sav motorni i tramvajski saobraćaj ulicom Mula Mustafe Bašeskije, od raskrsnice sa ulicom Pehlivanuša i u ulici Titova do raskrsnice sa ulicom Alipašina.

  2. Totalna obustava saobraćaja u vremenu od 10 do 18 sati uvodi se u ulici Zmaja od Bosne do raskrsnice sa ulicom Topal Osman paše u oba smjera, Vilsonovo šetalište, Vrbanja, Kotromanića, Hiseta, Hamze Hume, Obala Kulina bana, Telali, Mula Mustafe Bašeskije, Titova, Alipašina od Američke ambasade do Titove, Safet bega Bašagića, Kasima ef. Dobrače, Kovači, Širokac, Vratnik Mejdan, Sagrdžije, Jekovac, Branilaca Sarajeva. Ova zabrana ne odnosi se na vozila MUP-a, diplomatskog kora, akreditovanih novinara, vatrogasne službe i hitne pomoći.

  3. U vremenu od 12 do 15 sati uvodi se totalna obustava saobraćaja u ulicama Terezija, Skenderija, Hamdije Kreševljakovića, Obala Isa bega Ishakovića, osim vozila MUP-a, diplomatskog kora, akreditovanih novinara, vatrogasne službe i hitne pomoći.

  4. Osim ovih izmjena uvodi se i zabrana prevoza eksplozivnih materija i zabrana kretanja teretnih motornih vozila nosivosti preko 5 tona sutra 22.10. u periodu od 00 do 22 sata na sljedećim putnim pravcima: Olovo-Sarajevo, Lašva-Sarajevo, Visoko-Kiseljak-Sarajevo, Konjic-Sarajevo, Krupac-Sarajevo i Lapišnica-Sarajevo.