GRAS
0

Izmjena režima saobraćaja

FENA
U povodu obilježavanja 6. aprila – Dana oslobođenja Sarajeva, u nedjelju, 5. aprila, od 11 do 12,30 sati doći će do sljedećih izmjena u odvijanju javnog gradskog saobraćaja u Kantonu Sarajevo: - neće biti u funkciji minibuska linija br. 51 Baščaršija - Vratnik, minibuske linije br. 52 za Faletiće i br. 55 Sedrenik mijenjat će polazni terminal i dijelom trasu linije, te će umjesto sa terminala Baščaršija polaziti sa terminala Vijećnica i saobraćati preko Darive.

U povodu obilježavanja manifestacije "Šetnja za život 2009. godine", u nedjelju, 5. aprila, od 10 do 12 sati doći će do 30-minutnih obustava saobraćaja, zavisno od kretanja učesnika manifestacije, a što će se odnositi na sljedeće linije javnog gradskog saobraćaja u KS:

  • tramvajske linije br.1, Željeznička stanica - Baščaršija i br. 3 Ilidža - Baščaršija,
  • trolejbuske linije br. 101 Otoka - Trg Austrije i br.103 Dobrinja - Trg Austrije,
  • autobuska linija br. 31e Vijećnica - Dobrinja, minibuska linija br. 59 Latinska ćuprija - Komatin, te linije koje polaze sa terminala Dom armije, Drvenija i Park.

U povodu obilježavanja 6. aprila - Dana oslobođenja Sarajeva, u ponedjeljak, 6. 4. 2009. godine od 18,30 do 22 sata doći će do sljedećih izmjena u odvijanju javnog gradskog saobraćaja u KS:

  • neće biti u funkciji tramvajski saobraćaj na relaciji Skenderija – Baščaršija - Skenderija

  • autobuska linije 31e Vijećnica – Dobrinja mijenjat će polazni terminal i dijelom trasu linije u oba smjera, te će se umjesto na terminalu Vijećnici okretati na terminalu Trg Austrije, a od Skenderije do Trga Austrije saobraćat će trolejbuskom trasom

  • autobuske linije br.16 za Bare i br.16b za Koševsko Brdo umjesto sa terminala Dom armije saobraćat će sa terminala Drvenija

  • autobuske linije br.14 za Podhrastove, br.17 za Breku i br.17b za Gornju Breku umjesto sa terminala Dom armije polaziće sa terminala Park, saopćeno je iz Službe za odnose sa javnošću GRAS-a.