BiH
0

Izmjena režima saobraćaja u Sarajevu

FENA
Ministarstvo prometa i komunikacija KS-a je na zahtjev KJKP "Rad" a za potrebe polaganja završnog sloja asfalta donijela rješenje o privremenoj obustavi saobraćaja u ulici Ali-pašina (na dijelu od raskrsnice s ulicom Jukićeva do raskrsnice s Bolničkom ulicom dva dana od 21.do 27. jula.

Odvijanje saobraćaja desnom isključnom trakom na raskrsnici Ali-pašina-Bolnička, smjer Higijenski zavod-Ciglane je također zabranjen a saobraćaj u ostale dvije trake bit će preusmjeren saobraćajnim znakom (obavezan smjer desno).

Izmjena režima saobraćaja bit će provedena u dvije faze: potpune obustave saobraćaja u Ali-pašinoj na dijelu raskrsnice s Jukićevom ulicom, sve do autobuskog stajališta KJKP "Gras" od jednog dana u navedenom terminu.

Alternativni pravci bit će: Higijenski zavod-Bare: - Ali-pašina-Patriotske lige-Stadion "Asim Ferhatović Hase- Betanija-Ali-pašina te Bare-Ciglane: Ali-pašina-Betanija- Stadion "Asim Ferhatović Hase"- Patriotske lige; Ali-pašina-Jukićeva-Husrefa Redžića-Merhemića trg; Ali-pašina-Jukićeva-Braće Begića-Livanjska-Halida Kajtaza.

Druga faza podrazumijeva potpunu obustavu saobraćaja u dijelu kolovozne trake u kojoj se izvode radovi u Ali-pašinoj (na dijelu od potputnjaka na Ciglanama do raskrsnice u Bolničkoj ulici) na jedan dan.

Alternativni pravci bit će Higijenski zavod-Bare: Ali-pašina-Patriotske lige-Stadion "Asim Ferhatović Hase"-Betanija-Ali-pašina te smjer Bare-Ciglane: Ali-pašina-Betanija-Stadion "Asim Ferhatović Hase - Patriotske lige kao i Ali-pašina-Jukićeva-Braće Begić-Livanjska-Halida Kajtaza, saopćeno je iz Ministarstva prometa i komunikacija KS-a.