Do 1. augusta
0

Izmjena režima saobraćaja u Prve samostalne brigade

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo na prijedlog Euro-Asfalta d.o.o. iz Sarajeva odobrilo je privremenu izmjenu režima saobraćaja u ulici Prve samostalne brigade radi izvođenja radova na sanaciji saobraćajnice.

Izmjena saobraćaja odnosi se na ulicu Ante Babića na dijelu od raskrsnice ulice Ante Babića i ulice Safeta Hadžića do raskrsnice ulice Ante Babića i "G" transverzale u periodu od 1. juna do 1. augusta.

Kako je saopćeno iz Ministarstva saobraćaja KS-a, privremena obustava saobraćaja sastoji se od obustave saobraćaja za motorna vozila u dvije saobraćajne trake u kojima se izvode radovi, dok druge dvije saobraćajne trake ostaju slobodne za odvijanje saobraćaj u dva smjera, osim vozila izvođača radova.

Ovim rješenjem predviđeno je da za vrijeme izvođenja radova prijevoznik KJKP "GRAS" prilagodi održavanje linija novonastaloj situaciji kao i izvrši blagovremeno obavještavanje putnika o nastaloj promjeni putem sredstava javnog informisanja kao i postavljanja obavijesti na terminalima.