Sarajevo
0

Izmjena režima saobraćaja na mostu Otoka

FENA
Zbog izvođenja neophodnih radova na sanaciji i rekonstrukciji mosta Otoka od 14. oktobra do 1. novembra bit će na snazi privremena potpuna obustava saobraćaja na dijelu ulice Alije Kučukalića (most Otoka).

Privremena potpuna obustava saobraćaja odnosi se na potpunu obustavu saobraćaja i zabranu parkiranja na navedenoj dionici u kojoj se izvode radovi (osim vozila u 61. 125, i 126. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putovima u BiH).

Alternativni pravaci za odvijanje saobraćaja su: smjer Alipašino polje - Pofalići iz ulice Bulevar Meše Selimovića - Alije Kučukalića (most Otoka) se usmjerava na Malezijski most (Novi most) - ul. Gradačačka; smjer Pofalići- Alipašino polje iz ulice Bulevar Meše Selimovića - Alije Kučukalića (most Otoka) se usmjerava na ulicu Bulevar Meše Selimovića - Malezijski most - Gradačačka; smjer Alije Kučukalića (iz pravca Buća Potoka) - Alije Kučukalića (most Otoka) se usmjerava na ulicu Bulevar Meše Selimovića - Malezijski most - Gradačačka.

Smjer iz ulice Žrtava fašizma - Alije Kučukalića (most Otoka) se usmjerava u ulicu Gradačačka; smjer iz ulice Kraljice Jelene - Alije Kučukalića (most Otoka) se usmjerava u ulicu Gradačačka, saopćeno je danas iz Ministarstva saobraćaja KS-a.