BiH
0

Izložba unikatnih radova članova "Art Line" na promociji knjige doc. dr Emire Švraka

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Članovi "ArT LiNe" radionice NVO altruista "Svjetlo" predstavit će u srijedu javnosti unikatne radove koji su nastali u "ArT LiNe" kreativnoj radionice, na promociji knjige "Dvije strane sreće - kvalitet života obitelji školske djece s intelektualnim onesposobljenjima", autorice doc. dr. Emire Švraka.

U saopćenju NVO "Svjetlo" navodi se da će promocija knjige biti održana u Olimpijskom muzeju ZOI ( Zetra), a promotori će biti akademik prof. dr. Slobodan Logo, doc. dr. Edina Šarić, mr. sci. Berka Klinić, te pjesnik i glavni urednik Izdavačke kuće "Bosanska riječ" iz Tuzle Šimo Ešić.

Polaznici "ArT LiNe“ kreativne radionice maštom i radom, stvorili su mnoštvo unikatnih radova (keramički radovi, svilene marame, slike na staklu, ukrasni ramovi, ukrasne šolje, svijećnjaci, mirisni sapuni i svijeće, kutijice za nakit, magneti, ogrlice, čestitke, ručno bojane figure...) - darova za drage osobe u mjesecu darivanja.

"Javni događaji su prekrasna prilika da mladi promoviraju vlastite vrijednosti, da prikupimo finansijska sredstva da bismo osigurali organizirano provođenje slobodnog vremana mladih s umanjenim sposobnostima i kontinuirani rad kreativne radionice, koja trenutno nema sistemsko sufinansiranje", navodi se.

Izložba unikatnih radova dio je kampanje "Komunicirajmo, mi činimo čuda 3", koja se realizira vlastitim sredstvima i volonterskim radom u saradnji s partnerima. Kampanja ima za cilj bolju društvenu prihvatljivost osoba s umanjenim sposobnostima kroz sudjelovanje u javnim događajima i neposrednim susretima osoba sa i bez umanjenih sposobnosti.