Adil Osmanović
0

"Izjava Ivice Dačića je opasna"

FENA
Adil Osmanović
Adil Osmanović
Potpredsjednik Republike Srpske Adil Osmanović izjavio je Agenciji Fena da jučerašnja izjava srbijanskog ministra policije Ivice Dačića prilikom njegovog boravka u Banjoj Luci u svojstvu rukovodioca Socijalističke partije Srbije pokazuje da je Dačić, nažalost, sljedbenik politike Slobodana Miloševića.

"Očekujemo drugačije stavove, ali se jučer pokazalo da daje izjave koje su opasne, a naročito na teritoriji Bosne i Hercegovine", rekao je Osmanović uz najoštriju osudu Dačićevog istupa.

Osmanovićeva reakcija odnosi se na Dačićevu ocjenu da su se neki međunarodni faktori zalagali za teritorijalni integritet nezavisnog Kosova, a istovremeno, kada se samo spomene pitanje referenduma ili razmišljanja o izdvajanju Republike Srpske iz Bosne i Hercegovine, ukazuje se na potrebu očuvanja teritorijalnog integriteta.

Ivica Dačić je jučer u Banjoj Luci još kazao između ostalog da je Balkan i danas "bure baruta"...., a Adil Osmanović da odgovorna politika i političari mogu pokazati da Balkan može biti područje suživota i tolerancije.

Dačić, srbijanski ministar policije i zamjenik predsjednika Vlade, boravio je jučer u Banjoj Luci u svojstvu rukovodioca Socijalističke partije Srbije na predizbornoj konvenciji Socijalističke partije Republike Srpske.