Dok banjalučki mališani protestvuju
0

Izgradnju parkinga na igralištu tražili sami stanari

SRNA
Sa nedavno održanih protesta (Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com)
Sa nedavno održanih protesta (Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com)
Gradonačelnik Banje Luke Dragoljub Davidović rekao je da su stanari vršili pritisak na gradsku administraciju da bude izgrađen parking u banjalučkom naselju Centar jedan, na dječijem igralištu "Građevina".

On je rekao da bi djeca, koja se sada bune zbog izgradnje parkinga, trebalo o tome da pitaju svoje roditelje koji su insistirali da se na tom mjestu gradi parking.

"Tu nije bilo dječije igralište. Jeste samo formalno, ali nije bilo organizovano dječije igralište", rekao je  novinarima  Davidović i dodao da je to bila neizgrađena površina na kojoj su se djeca igrala. 

On je naveo da su se stanari ovog naselja bunili zato što se vozači parkiraju pod prozorima i pred vratima zgrada. 

U banjalučkom naselju Centar jedan u toku je potpisivanje peticije, koje su organizovala djeca iz ovog naselja, a kojom se traži da bude obustavljena izgradnja parkinga na igralištu poznatom kao "Građevina".

    "Kada su se pojavili bageri i kada je počelo rušenje 'Građe' djeca su se samoinicijativno i spontano organizovala i krenula da protestuju pokušavajući spasiti jedino mjesto za igru koje imaju", rekla je jedna od stanarki Dragana Dardić i dodala da su djeca na taj način pokazala da imaju razvijeniju građansku svijest nego odrasli.