BiH
0

Izgorjelo vozilo na graničnom prijelazu Karakaj, troje povrijeđenih

FENA
Tri osobe su povrijeđene u požaru koji je jučer izbio u putničkom vozilu na Graničnom prijelazu Karakaj, saopćila je danas Granična policija.

Prema današnjem saopćenju iz Granične policije, na Međuunarodnom graničnom prijelazu Karakaj, općina Zvornik, na izlazu iz Bosne i Hercegovine, u četvrtak u 15.55 došlo je do ekplozije u putničkom motornom vozilu marke "renault", registarskih oznaka Republike Srbije.

Vozilom je upravljao državljanin R. Srbije K.S. (1964.), a u njemu su se nalazile i dvije državljanke R. Srbije: K.N. (1961.) i B.J. (1969.).

Prilikom eksplozije došlo je do zapaljenja unutrašnjosti vozila, nakon čega su policijski službenici Jedinice granične policije Zvornik brzo i efikasno lokalizirali požar aparatima za gašenje, te iz vozila izvukli povrijeđene osobe kod kojih su bile vidne opekotine na licu i rukama.

Povrijeđene K.S., K.N. i B.J. u Dom zdravlja Zvornik su transportovali službenici Hitne pomoći, a osim njih o događaju je obavještena i vatrogasna služba iz Zvornika, te policijski službenici Policijske stanice Zvornik i protupožarni inspektor koji su izvršili uviđaj na licu mjesta.

Prema prvim informacijama eksploziju je najvjerovatnije izazvalo nekontrolirano curenje plina iz instalacije u vozilu, obzirom da je ono bilo adaptirano na plinski pogon. Havarisano vozilo je naknadno odvezeno na parking Jedinice granične policije Zvornik.