BiH
8

Izetbegović u Tuzli: Borba za državu BiH se nastavlja

Piše: D. Brkić
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
U Vojnoj bazi Aerodrom Dubrave kod Živinica održana je centralna svečanost obilježavanja 21. rođendana Armije R BiH. Tim povodom u svečanom stroju su se našli pripadnici Drugog rendžerskog pješadijskog puka Oružanih snaga BiH, koji baštini tekovine herojske borbe Armije R BiH u ratu od 1992. do 1995. godine.

O značaju 15. aprila 1992. godine, kada je formirana Armija R BiH, koja je branila i odbranila zemlju, govorili su član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, ministar odbrane Zekerijah Osmić i brigadni general Senad Mašović.

"Čestitam patriotama ove zemlje Dan Armije R BiH. Borba za državu se nastavlja i to za državu koja će biti po mjeri svih građana na svakoj stopi njene teritorije. Ima kočničara svih reformskih procesa, ali će polako odlaziti, a država BiH i njene Oružane snage će jačati i biti garant sigurnosti i stabilnosti ove zemlje", rekao je Bakir Izetbegović.

Ministar odbrane Zekerijah Osmić izrazio je nadu da će BiH do kraja godine dostići MAP.

"Naše oružane snage idu korak ispred politike", konstatovao je ministar Osmić.

Brigadni general Senad Mašović je istakao spremnost pripadnika Oružanih snaga BiH da pomogunu građanima naše zemlje bilo gdje i u bilo kojem trenutku. U kulturnom dijelu programa nastupili su članovi KUD Zvonko Cerić iz Tuzle.