BiH
3

Izetbegović u Cazinu pozvao ASDA-ovce da im se pridruže

Klix.ba
Stranka demokratske akcije (SDA) održala je sinoć na trgu Zlatnih ljiljana u Cazinu, pred gotovo 10.000 članova i simpatizera, predizborni skup na kojem su predstavljeni kandidati za predstojeće izbore. Kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović iz Cazina video-linkom obratio se i predizbornom skupu u Zenici, gdje se na trgu Alije Izetbegovića okupilo više od 10.000 građana.

Izetbegović se podsjetio na Ismeta Bajrektarevića, mladića koji je tragično nastradao u Velikoj Kladuši nakon predizbornog skupa SDA.

"To je mladić koji je život izgubi samo zato što je volio i u srcu nosio svoju domovinu i SDA. On je posljednji bosanskohercegovački šehid", istakao je Izetbegović.

Pozvao je na jedinstvo i naglasio da je dosta podjela i sitnih interesa koji su BiH vratili dvije decenije unazad.

"Da nije bilo 200.000 hrabrih heroja, koji su slijedili rahmetli Aliju Izetbegovića i branili i odbranili državu BiH, mi se danas ne bi politički i u miru za nju borili. SDA je napravila reforme s predsjednikom Tihićem, osnažila državu BiH, napravila 61 državnu instituciju, ujedinila vojsku, jednu graničnu policiju", istakao je Izetbegović.

Govoreći o političkoj situaciji u Krajini i Cazinu, Izetbegović je konstatirao da su nestali razlozi za postojanje A SDA, te pozvao ljude iz te stranke da se pridruže SDA, jer je u jedinstvu snaga.

Pozvao je narod da izađe na izbore i svojim glasovima osudi osmogodišnju vladavinu koja je unazadila državu, te zajedno sa SDA vodi državu odgovorno i pošteno.

Prisutnima su se obratili i predsjednik Općinskog odbora SDA Cazin Nijaz Hušić i predsjednik Kantonalnog odbora SDA Esad Bašagić koji su naglasili da budućnost BiH leži u Evropskoj uniji i da proces ulaska SDA može i hoće dovršiti.