BiH
101

Izetbegović: SDA-SBB-HDZ razgovarat će o izgradnji infrastrukture i zdravstvu

FENA
Bakir Izetbegović (Foto: Klix.ba)
Bakir Izetbegović (Foto: Klix.ba)
Delegacije članica vladajuće koalicije u Federaciji BiH SDA, SBB i HDZ-a BiH na sastanku koji će danas biti održan u Sarajevu temeljito će razmotriti sva važna pitanja, među kojima su i ona vezana za izgradnju infrastrukture, posebno cesta i autoputa izjavio je Feni predsjedavajući Predsjedništva BiH i predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović uoči sastanka.

Pored toga, najavio je da će članovi tri stranke razgovarati o pitanjima iz oblasti zdravstva, navodeći da "Hrvatska demokratska zajednica BiH ima pitanja vezana za Ministarstvo za boračka pitanja".

"Dakle, ima pitanja o tome da imamo blokade u određenim momentima i mjestima, pa treba vidjeti gdje je problem - gdje je zapelo. Po meni se tu pravi virtuelni problem, ali danas ćemo svi sjesti pa satima o svemu tome razgovarati", kazao je Izetbegović.

Potvrdio je da će današnji sastanak biti nastavljen i sutra, na kojem se očekuje da članovi SDA, SBB i HDZ-a BiH razgovaraju o predloženim izmjenama Zakona o akcizama, čije bi donošenje omogućilo povećanje akciza na naftu i naftne derivate u iznosu od 15 feninga, što bi bilo namijenjeno za gradnju cestovne infrastrukture BiH.