SDA u BKC-u
0

FOTO / Izetbegović: "SDA i njen podmladak su budućnost BiH"

Sarajevo-x.com
Općinski odbor SDA Centar Sarajevo upriličio je centralni predizborni skup povodom 20 godina rada, tokom kojeg su predstavljeni kandidati stranke za sve nivoe vlasti. U prepunoj sali BKC-a Bakir Izetbegović, kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, istakao je da je SDA stranka budućnosti, što potvrđuje činjenica da ima najviše mladih i visokoobrazovanih ljudi na svojim listama.

"Ovo su historijski izbori na kojima odlučujete o budućnosti BiH i naše djece. Narod zna da je BiH bez SDA u Predsjedništvu BiH u protekle četiri godine pretrpjela ogromnu stagnaciju u svim segmentima. To pokazuje da bez dovoljno jake SDA i njenih kadrova na najvišim državnim funkcijama procesi izgradnje države stagniraju", ocijenio je Izetbegović.

Sulejman Tihić, predsjednik SDA, obraćajući se brojnim simpatizerima stranke naglasio je da je Bakir Izetbegović kandidat državotvorne i pobjedničke stranke, te poručio da će mu energija, političko iskustvo i velika podrška svih kandidata SDA donijeti neupitnu pobjedu .

Prisutnima na skupu također su se obratili i Amir Zukić, Ivica Šarić, te Rifat Škrijelj, kandidati za Skupštinu Kantona Sarajevo, Hajriz Bećirović, kandidat za Parlament FBiH i Denis Zvizdić, kandidat za Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH.

Članovima koji su doprinijeli razvoju SDA dodijeljene su posebne zahvalnice i specijalne plakete stranke, saopćeno je iz SDA.