BiH
9

Izetbegović primio Mahmutovića, Petrovića i Teletovića

FENA
Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio je danas generalnog sekretara Košarkaškog saveza BiH Haruna Mahmutovića, selektora košarkaške reprezentacije BiH Aleksandra Petrovića i kapitena reprezentacije Mirzu Teletovića

Mahmutović je ovom prilikom informirao Izetbegovića o aktivnostima i rezultatima Košarkaškog saveza BiH u svim selekcijama.

Istakao je novi pristup u radu sa mlađim reprezentativnim selekcijama, koje sada u mnogo većem broju okupljaju mlade košarkaše i košarkašice iz svih krajeva BiH.

Rezultat ovakvog pristupa je činjenica da se kadetska i juniorska reprezentacija nalaze među šesnaest naboljih u Evropi.

Selektor Aleksandar Petrović i kapiten Mirza Teletović su ovom prilikom izrazili uvjerenje da su spremni za dobre rezultate na predstojećem Evropskom prvenstvu, te da će dati sve od sebe da još jednom našu zemlju predstave u najboljem svjetlu.

Izetbegović je izrazio zadovoljstvo ostvarenim rezultatima Košarkaškog saveza BiH i svih reprezentativnih selekcija, te naglasio ulogu i važnost sporta u društvu, naročito na polju promocije države Bosne i Hercegovine.

Izetbegović je košarkaškoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine zaželio sportsku sreću i uspjeh na narednom Evropskom prvenstvu u Sloveniji, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.