BiH
13

Izetbegović pozvao Vučića u Sarajevo

Tanjug
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović izjavio je danas Tanjugu da je već uputio poziv premijeru Srbije Aleksandru Vučiću da učestvuje na 5. Međunarodnoj investicionoj konferenciji Sarajevo Biznis Forum, koja se održava 14. i 15. maja u Sarajevu.

Izetbegović je rekao da se nada da će premijer Vučić prihvatiti poziv, jer bi to, kako kaže, bila dobra prilika za razgovor o unapređenju ekonomske saradnje i zajedničkim projektima za ekonomski oporavak i razvoj dvije države.

"Uvjeren sam da kroz jedan koordinirani nastup možemo privući značajne strane investicije u cijeli region, naročito u oblasti energije, infrastrukture, poljoprivrede i turizma, te otvoriti nova tržišta našim kompanijama u inozemstvu", istakao je bošnjački član Predsjedništva BiH i predsjedavajući u osmomjesečnom mandatu.

Prema Izetbegovićevim riječima, premijer Vučić je svjestan zajedničkih mogućnosti i zato očekuje da će u njemu i njegovoj vladi imati dobre partnere sa kojima će BiH, na bazi uzajamnog uvažavanja, ali i izraženih zajedničkih interesa, u narednim godinama izgraditi korektne i stabilne međudržavne odnose i zajedničku evropsku budućnost.