SDA u Busovači i Doboju
0

FOTO / Izetbegović: Ovo su najvažniji izbori

Sarajevo-x.com
Pred brojnim članovima i simpatizerima upriličeni su predizborni skupovi Stranke demokratske akcije u Busovači i Doboju, saopćeno je iz ove stranke.
"Pred nama su najvažniji izbori od završetka agresije na našu zemlju. Narod zna da SDA posjeduje volju i snagu da razriješi komplicirane bh. čvorove. Narod zna da se bez nekih stranaka politički život u BiH može zamisliti, ali bez SDA to je nemoguće“, poručio je u Busovači kandidat SDA za člana Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

“Narod zna da ništa dobro za BiH nije urađeno bez SDA. Dvadeset godina smo rješavali najteže probleme iz svakodnevnice naših građana, dok su koalicioni partneri SDA gledali svoje interese. Na predstojećim izborima odlučit ćemo o sudbini naše države. SDA kao najozbiljnija stranka sa najkvalitetnijim kadrovima, ima rješenja za prosperitet zemlje“, naglasio je predsjednik Glavnog odbora SDA Halid Genjac.

U naselju Grapska u Doboju, kandidat SDA za Predsjednika RS-a Šefket Hafizović pozvao je birače da daju svoj glas za stranku koja je bila pokretač ekonomskog razvoja i procesa evroatlantskih integracija:

"U periodu od 2002. do 2006. godine SDA je prenijela nadležnosti 70 institucija sa entitetskih na državni nivo. Nakon toga, Haris Silajdžić i njegova stranka opstruirali su našu ideju o prijenosu Ministarstva za poljoprivredu sa federalnog na državni nivo, a tom idejom bismo riješili veliki dio posla u korist ekonomskog razvoja i zapošljavanja stanovništva u našoj zemlji“.

Na predizbornim skupovima u Busovači i Doboju istaknuto je da će se SDA i dalje zalagati za mir, sigurnost i stabilnost – što su osnovni kriteriji za prosperitet države.