BiH
166

Izetbegović osudio pretres Klixa: Ono što smo jučer gledali je nasilje

Anadolija
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Nisu novinari krivi za ono čemu je svjedočila javnost Bosne i Hercegovine, samo su radili svoj posao,  poručio je danas član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i zamjenik predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović, u vezi sa jučerašnjim policijskim pretresom redakcije portala Klix.ba. 

Izetbegović je danas u Sarajevu govorio na tradicionalnoj novogodišnjoj konferenciji za medije ove stranke te se dotakao i jučerasnjeg policijskog pretresa informativnog portala Klix.ba. 

On je kazao da je SDA ranije izdala oštro saopćenje i osudila taj čin, te dodao:

"Nisu novinari krivi za ono čemu je svjedočila javnost BiH, jednoj sramoti koja se dešava na na naše oči, političkim prelascima i trgovinama, tako da su novinari radili svoj posao i imaju pravo da kriju izvor informacija, a ono što smo jučer gledali je bilo jedno nasilje koje se, uvjeren sam, neće ponoviti".

Dodao je da novinari obavljaju svoju dužnost, svoj posao, oni informiraju građane, da su ovaj put građani bili jako zainteresirani za ovu temu te da je Klix  ispravno postupio.

"Osuđujem to, SDA je to osudila, mislim da tužilaštvo i kantonalna policija to nisu trebali uraditi. Nadam se da će biti poučeni ovom greškom i da se to neće ponoviti", rekao je Izetbegović.