BiH
147

Izetbegović: Nema razloga da se Komšić ljuti na SDA

NAP
Bakir Izetbegović, zamjenik predsjednika SDA danas je novinarima rekao da je Željka Komšića, lidera DF-a više puta pozivao na sastanke, ali da nije bilo povratne informacije.

"Nema raloga da se ljuti na Stranku demokratske akcije, jer mi do sada ništa nismo dogovorili niti smo sjedali na neke sastanke gdje se bilo šta dogovaralo, a što bi trebalo da povrijedi DF. Ja sam sjedao i sa gospodinom Bosićem, naravno i sa Ivanićem, sa Čovićem, a najviše sa Komšićem. I još bih više sjedao sa gospodinom Komšićem da je on bio tu. Ja sam mu ponudio sastanak u petak da se dogovorimo, a ne ovako da se dopisujemo preko medija i da šaljemo ovakve poruke. Volio bih da smo se vidjeli preko vikenda. Ja sam stalno na dispoziciji. Nekoliko puta sam do sada od njega tražio sastanak, nisam ga uspio dobiti. Evo i ovaj put je bilo pričekaj do ponedjeljka, a onda u ponedjeljak sam saznao preko medija šta ima reći DF", kaže Izetbegović.

Inače, za večeras je najavljen neformalni sastanak pojedinih bh. zvaničnika, piše NAP.

"Mislim da će se sastati Bosić, Čović i Ivanić. I ja sam bio pozvan na taj satanak ali zbog privatnih razloga ne mogu mu prisustvovati. To ne bi trebalo nikoga da vrijeđa. To su dogovori prije nego što se krene u ozbiljne stvari. Lakše je dogovarati kada se dogovaraju dvojica ili trojica. Sutra će sastanak biti sa nekih 15-20 ljudi, onako ozbiljno i temeljito, ali ništa se ne može dogovoriti bez svih aktera. Naravno da DF nije nikakva sporedna stranka. Ona ima jednaka prava kao in sve ostale", dodao je Izetbegović, precizirajući da će zvanični sastanci stranačkih lidera koji čine koaliciju biti održani sutra ili prekosutra u popodnevnim satima.