BiH
584

Izetbegović: Naši prioriteti su intenzivna obnova ekonomije i zapošljavanje ljudi

Piše: D. Brkić
Foto: D. Z./Klix.ba
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Prioritet Stranke demokratske akcije (SDA) u narednom periodu su, kako je rekao kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH i potpredsjednik stranke Bakir Izetbegović na predizbornom skupu u Kristalnoj sali Hotela Tuzla, obnova ekonomije i privrede te zapošljavanje ljudi.

Inače, u prepunoj Kristalnoj sali Hotela Tuzla, pored Izetbegovića, prisutnim su se obratili Salko Bukvarević, predsjednik OO SDA i Amir Fazlić, predsjednik KO SDA. Predstavljeni su i kandidati OO SDA Tuzla za predstojeće izbore, a riječ je o Hazimu Rančiću, Albini Vicković, Zijahu Rifatbegoviću, Mineli Spahić, Murisu Andeliji, Harunu Avdagiću i Belmi Smajić.

Izetbegović je naveo kako je Bosna i Hercegovina i njeni građani izgubili četiri godine u kojim su pobjednici prošlih općih izbora SDP BiH i SNSD, umjesto obećanog ekonomskog napretka, borbe protiv kriminala i korupcije te euroatlanskih integracija, građanima donijeli stagnaciju, nesigurnost i nestabilnost.

“Niko se ne može pohvaliti da je postigao posebne rezultate u obnovi privrede, ali ako je ikada rastao BDP, ako je ikada rasla industrijska proizvodnja i broj zaposleni, onda je to bilo u vremenu kada je SDA vodila te procese. Ovoga puta naša je zadaća intenzivna obnova ekonomije i intenzivno zapošljavanje”, naglasio je Bakir Izetbegović.

Predsjednik KO SDA Amir Fazlić naveo je kako privredu kantona, uz transformaciju, treba dovesti do tržišne utakmice kako bi bila konkurentna u evropskim tokovima.

Salko Bukvarević, predjednik OO SDA Tuzla, kazao je kako je iz Hotela Tuzla poslata poruka jedinstva i pobjede SDA te pobjede Bakira Izetbegovića u utrci za člana Predsjedništva BiH.

“Dolaskom 2002. godine na vlast u TK zatekli smo neisplaćenih šest ili sedam plata, desetak naknada za topli obrok... Za četiri godine tadašnja Vlada TK na čelu sa Bajazitom Jašarevićem i predsjednikom Skupštine TK Amirom Fazlićem je isplatila nagomilane obaveze i ostavila u budžetu suficit od 26 miliona KM. Ako želite da se otkoči put BiH prema EU i NATO-u, ako

želite nova radna mjesta, razvoj Tuzle, TK i BiH, onda glasajte za SDA i Bakira Izetbegovića”, poručio je Salko Bukvarević uz ovacije prisutnih.