BiH
8

Izetbegović i Krivokapić razgovarali o unapređenju privredne saradnje BiH i Crne Gore

Anadolija
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović razgovarao je danas u Sarajevu sa predsjednikom Skupštine Crne Gore Rankom Krivokapićem, a tokom sastanka naglašena je potreba intenziviranja privredne saradnje između dvije zemlje.

Na početku susreta predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović, čestitao je predsjedniku Skupštine Crne Gore za prošlogodišnje imenovanje na poziciju predsjednika Parlamentarne skupštine OSCE-a, a sagovornici su razgovarali i o intenziviranju regionalne saradnje, kao i procesu euroatlantskih integracija zemalja Jugoistočne Evrope.

Razmijenjena su mišljenja o ukupnim bilateralnim odnosima i dosadašnjoj saradnji dvije susjedne i prijateljske zemlje.

Kako je saopšteno iz Predsjedništva BiH, istaknuto je da ima prostora za unapređenje privredne saradnje, izgradnje komunikacijske infrastrukture, te u razvoju i promociji turističkih potencijala obje zemlje. Spomenuta je potreba intenziviranja i razmjene posjeta i međusobnih susreta na svim nivoima, te iskazano zadovoljstvo dobrom parlamentarnom saradnjom dvije zemlje.

Sastanku je u ime člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Nebojše Radmanovića prisustvovala savjetnica za vanjsku politiku Neda Lazarević, a u ime člana Predsjedništva BiH Željka Komšića savjetnik za vanjsku politiku Davor Vuletić.