BiH
2

Izetbegović: Dočekat ćemo dan kada će se ovaj praznik slaviti u cijeloj BiH

Piše: M. N.
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić i brojne delegacije položili su danas, povodom 25. novembra - Dana državnosti BiH, cvijeće i vijence na šehidsko mezarje Kovači u Sarajevu. Vijenci su položeni i na mezar prvoga predsjednika RBiH Alije Izetbegovića.

Član predsjedništva BiH Bakir Izetbegović je u izjavi za medije prije polaganja cvijeća na Kovačima poručio kako je Dan državnosti jedan od najvažnijih datuma u hiljadugodišnjoj historiji Bosne i Hercegovine. Na pitanje da li se može očekivati da će se ovaj praznik slaviti u čitavoj BiH, Izetbegović je kazao kako se čeka da i takva odluka sazrije.

"Da li će to biti iduće godine, za pet ili deset, ali dočekat ćemo taj dan ako Bog da", rekao je Izetbegović.

Član Predsjedništva BiH osvrnuo se i na izjave Vojislava Šešelja koje je izrekao po povratku u Srbiju. Istakao je kako ih ne smatra važnim ili opasnim, te da je dobro za Srbiju da se razračuna sa radikalizmom.

"Mislim da je dobro da Šeselj pokrene te neke teme i da se Srbija konačno razračuna s tim. Po meni će doći do jedne katarze tako da će on ubrzati neke pozitivne procese razračunavanja sa radikalizmom jer s time Srbija neće moći naprijed. Naravno to truje čitav region ali prije svega opasno je za samu Srbiju", kazao je Izetbegović.