Pozvao ga da posjeti BiH
0

Izetbegović čestitao Hollandeu izbor za novog predsjednika Francuske

FENA
Bakir Izetbegović (Foto: Arhiv/Fotoservis)
Bakir Izetbegović (Foto: Arhiv/Fotoservis)
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović uputio je, u ime Predsjedništva BiH i svoje lično ime, čestitku Françoisu Hollandeu za pobjedu na predsjedničkim izborima u Francuskoj.

"Naše iskrene čestitke upućujemo i Socijalističkoj stranci koja vas je kandidirala, prepoznavši u vama čovjeka koji će uspješno voditi Republiku Francusku, zemlju sa iznimno važnom ulogom na svjetskoj političkoj sceni.

Uvjereni smo da ćete s istim onim uspjehom kojim ste osvojili povjerenje miliona francuskih građana, voditi vašu zemlju i doprinositi njenom napretku, kao i njenom utjecaju na međunarodnom nivou.

Uvjeren sam da će se vašim dolaskom na mjesto predsjednika prijateljski odnosi BiH i Republike Francuske znatno intenzivirati, na dobrobit građana obje zemlje.

Nadam se da ćemo se uskoro imati priliku susresti i u prijateljskom razgovoru razmijeniti mišljenje o našoj budućoj bilateralnoj i multilateralnoj saradnji.

Zato vas pozivam da u što skorije vrijeme posjetite našu državu Bosnu i Hercegovinu, čime ćete nam učiniti posebnu čast", navodi u čestitki Bakir Izetbegović.