BiH
0

Izbori za načelnike opština Domaljevac/Šamac, Stanari i Istočni Drvar

Anadolija
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
U općini Domaljevac/Šamac i opštini Istočni Drvar danas se održavaju prijevremeni izbori za načelnika općine, dok se u opštini Stanari održavaju prvi izbori za načelnika opštine i odbornike u Skupštine opštine Stanari.

Jutros u sedam sati u opštini Istočni Drvar otvoreno je jedno biračko mjesto, u općini Domaljevac/Šamac sedam biračkih mjesta, a sa radom je počeo jedan mobilni tim, dok je u opštini Stanari ovoreno 15 biračkih mjesta.

Kako je saopćeno iz Centralne izborne komisije (CIK) BiH u opštini Istočni Drvar je registrirano 176 birača koji će moći da biraju između dva kandidata za načelnika općine: Milke Ivanković (Zavičajni socijaldemokrati-Mile Marčeta) i Milovana Mihajlovića (Socijalistička partija).

U općini Domaljevac/Šamac je registrirano 4.476 birača koji će moći da biraju između dva kandidata za načelnika općine: Mate Prgometa (HDZ BiH) i Maria Jurkića (HDZ 1990).

U opštini Stanari je registrirano 7.859 birača koji će moći da biraju između tri kandidata za načelnika opštine: Mladena Kršića (Srpaska demokratska stranka), Dušana Panića (Savez nezavisnih socijaldemokrata-SNSD-Milorad Dodik) i Marinka Janjilovića (neovisni kandidat).

Osim načelnika opštine birači u opštini Stanari prvi put biraju i odbornike u Skupštini opštine Stanari.

Biračka mjesta se zatvaraju večeras u 19 sati.