BiH
0

Izbijaju novi požari u Srebrenici

SRNA
Požar u Srebrenici (Foto: Arhiv/SRNA)
Požar u Srebrenici (Foto: Arhiv/SRNA)
U srebreničkoj opštini izbijaju novi i aktiviraju se neki ranije lokalizovani požari, izjavio je Srni komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice u ovom mjestu Izet Suljanović.

Pod kontrolom je i požarište na Zalazju, gdje se vatra juče ponovo aktivirala iz panjeva i žila drveća koji su tinjali. Vatra iz tog požarišta se ne širi.

"Neodgovorni pojedinici i dalje pale korov po njivama i lože vatru u šumi, što dovodi do paljenja sasušene trave, naglog širenja vatre i izbijanja požara koji se prenose na nisko rastinje, a zatim i na visoke šume", rekao je Suljanović.

Prema njegovim riječima, zbog paljenja korova na jednoj njivi vatra se brzo proširila na rastinje i zahvatila bjelogoričnu šumu između sela Kutuzero i Podravanje.

"Taj požar se širi nepristupačnim terenom i pratimo stanje, jer nismo u mogućnosti da priđemo da sprečavamo njegovo širenje i da ga lokalizujemo. Sinoć smo spriječili širenje tog požara pristupačnim područjem i danas su vatrogasne ekipe na terenu da djeluju ukoliko vatra dođe do područja gdje se može prići i gasiti", dodao je Suljanović.

On je istakao da nema opasnosti da se požar prenese do naseljenih mjesta.