BiH
0

Izaslanstvo Savezne policije Njemačke u posjeti Graničnoj policiji BiH

FENA
U okviru projekta suradnje bh. i njemačkih policijskih struktura izaslanstvo Savezne policije SR Njemačke posjetilo je danas Graničnu policiju BiH.

Izaslanstvo njemačke policije, u kojem su bili Ringo Kutz, Christian Mainzinger i Oliver Hass, primio je direktor Granične policije BiH Zoran Galić sa svojim suradnicima.

Današnji posjet nastavak je aktivnosti čiji je krajnji cilj dovesti graničnu policiju BiH do europskih standarda, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Direktor Galić ovom je prilikom zahvalio na nesebičnoj podršci Savezne policije SR Njemačke u operativnom jačanju Granične policije BiH, osobito u segmentima donacija opreme i brojnih obuka.

"Od osnivanja Granične policije BiH Vlada Njemačke je ovoj policijskoj agenciji donirala opremu u vrijednosti oko 7,5 milijuna maraka, a pod njenim pokroviteljstvom realizirano je više od 80 obrazovnih projekata za pripadnike Granične policije BiH u SR Njemačkoj i BiH", istaknuo je Galić.

Časnik za vezu Savezne policije SR Njemačke Ringo Kutz kazao je da prati i podržava rad Granične policije BiH, te izrazio spremnost za nastavak uzajamne suradnje u jačanju kapaciteta ove bh. policijske agencije, navodi se u priopćenju.