BiH
0

Izaslanstvo HSP-a BiH na sastanku s kardinalom Puljićem

FENA
Predsjednik Hrvatske stranke prava BiH Zvonko Jurišić, zamjenik predsjednika Žarko Pavlović i dopredsjednik te stranke Živko Budimir posjetili su 25. novembra u Sarajevu kardinala Vinka Puljića, priopćeno je danas iz Ureda za odnose s javnošću te stranke.

Čelnici HSP-a BiH su, kako se navodi, razgovarali s kardinalom Puljićem o rješenju sarajevskog suda o deložaciji kardinala Puljića iz dijela njegove rezidencije u zgradi Vrhbosanske nadbiskupije u Sarajevu.

Tom prigodom istaknuto je kako je deložacija odgođena do 13. decembra, te je istaknuta nada da će se do tog datuma otkloniti razlozi za potraživanje prostora u zgradi Vrhbosanske nadbiskupije.

Sudionici razgovora su se također složili kako je odluka suda o deložaciji kardinala Puljića pokazatelj da je zakon koji je na snazi nepravedan, loš te su nužne njegove izmjene", stoji u priopćenju.

Jurišić je informirao kardinala Puljića o aktivnostima Hrvatske stranke prava BiH, iznijevši, kako se navodi, stavove pravaša i viđenje trenutne političke situacije u BiH s posebnim osvrtom na položaj hrvatskog naroda u BiH.

Razgovaralo se, također, o aktivnostima vezanim za implementaciju izbornih rezultata, odnosno o konstruiranju vlasti na svim razinama.

"Jurišić je kazao kako HSPBiH svoje eventualno sudjelovanje u vlasti uvjetuje konkretnim poboljšanjem položaja Hrvata u institucijama vlasti.

Kardinal Puljić je tokom sastanka istaknuo punu potporu svim političkim subjektima koji se zalažu za ravnopravnost hrvatskog naroda s druga dva naroda u Bosni i Hercegovini", navodi se u priopćenju.