BiH
0

Izašao prvi broj magazina FEN@info

FENA
Federalna novinska agencija-FENA objavila je prvi broj svog novog magazina FEN@info, koji će izlaziti kvartalno.

Sadržaji magazina su različiti i, između ostaloga, vezani su za politički život BiH i rad njenih institucija, sportske i kulturne aktuelnosti, povijesno naslijeđe, prirodne fenomene, te reportaže iz zanimljivih predjela zemlje.

Magazin je dvojezičan, a to znači da pored jezika kojim pišu autori (hrvatski, srpski ili bosanski), postoji i prijevod na engleski.

Direktor Fene Zehrudin Isaković u uvodniku novog magazina ističe da je cilj magazina da u jednom smirenom i objektivnom tonu, kroz seriju tekstova, pokuša predstaviti BiH na što potpuniji i ozbiljniji način.

FEN@info, kako ističe Isaković, također, ima cilj da pokaže Bosancima i Hercegovcima, ali i strancima da u BiH nije sve tako crno kao što to pokazuju dnevna politika i da BiH nije samo zemlja zaostalih mina, nestabilne političke situacije, siromašnih ljudi...

U ovom prvom broju FEN@info, između ostalog, objavljeni su intervjui s premijerom FBiH Nedžadom Brankovićem i federalnim ministrom okoliša i turizma Nevenkom Hercegom, autorski tekst visokog predstavnika Miroslava Lajčaka, reportaža o Prenju, planini čija ljepota Hercegovinu stavlja u krug najljepših regija Evrope, te tekstovi o Hutovom blatu, Zemaljskom muzeju BiH i bh. zimskoj turističkoj ponudi.