Skup u Prozoru
0

"Izađite na izbore i glasajte za Silajdžića"

Sarajevo-x.com
U prepunoj sali Doma kulture u Prozoru u nedjelju uveče održan je veliki predizborni skup Stranke za Bosnu i Hercegovinu za Opštinu Pozor/Rama. Na skupu su predstavljeni kandidati Stranke za BiH za predstojeće opšte izbore i to za sve nivoe vlasti Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Velikom broju prisutnih mještana sa prostora Gradskog područja Opštine Prozor najprije se, u ime domaćina, obratio Zajko Čorbadžić, kandidat Stranke za BiH na listi za Skupštinu Hercegovačko-neretvanskog kantona. On je podsjetio da su brojni infrastrukturni projekti na području Opštine Prozor/Rama u proteklom periodu uspješno implementirani, zahvaljujući kadrovima Stranke za BiH.

Prisutnima se obratio nosilac liste za Skupštinu HNK, dr. Safet Omerović. On je posebno istakao značaj integracije zdravstvenih ustanova u Opštini Prozor/Rama dr. Omerović je posebno govorio o značaju implementacije osnovnog paketa prava za korisnike zdravstvene zaštite.

Skupu su se obratili i Arif Jelovac, Adis Bubalo, te Muamer Jašarević, kandidati za Skupštinu HNK, zatim Adil Trgo i Hikmet Trnka, kandidati na listama Stranke za BiH za Parlament Federacije BiH, kao i Rusmir Hadžihusejnović i Veldin Ovčina, kandidati za državni Parlament, pri čemu je Ovčina najmlađi nosilac liste svih političkih stranaka na državnom nivou.
  Govornici su pozvali građane da u što većem broju izađu na izbore i daju glas dr. Harisu Silajdžiću i Stranci za BiH prije svega, jer oni imaju plan za izlazak iz ekonomske krize, smanjenje siromaštva, a riječ je i o stranci koja pod bilo kakvim pritiscima neće dozvoliti podjelu zemlje, navodi se u saopćenju Stranke za BiH.