BiH
0

Izabrano novo predsjedništvo Crvenog križa

FENA
Zastupnici sedme izborno-izvještajne konferencije mladih Crvenog križa Kantona Sarajevo (CKKS) izabrali su u subotu u Sarajevu novo predsjedništvo. Za predsjednicu konferencije mladih CK-a izabrana je Alisa Gadžo.

Na skupu su usvojeni Izvještaj o radu iz prošle, te Program rada mladih Crvenog križa za ovu godinu, koji je urađen u skladu s Programom rada CKKS.

Posebna pažnja u radu će, kako je rečeno, biti posvećena učlanjenju mladih CK, kako bi se osigurao kontinuitet djelovanja organizacije, kao i formiranju sekcija CK-a prvenstevno u srednjim i osnovnim školama u kojima to dosad nije učinjeno, te organiziranju omladine na fakultetima.

Među zadacima mladih CKKS je i uključivanje u aktivnosti CK na međuentitetskom nivou, državnom i međunarodnom planu, što se prije svega odnosi na susrete mladih i razna takmičenja.

Neki od ciljeva rada za ovu godinu je i ostvarenje saradnje s regionalnim i gradskim organizacijama CK-a jednog broja zemalja Evrope i unapređenje saradnje s organizacijama s kojima je već uspostavljena saradnja.

Također, planirano je i organiziranje seminara i prezentacija o temi reproduktivnog zdravlja, te štetnosti uticaja nikotina, alkohola i narkotika na fizičkom i mentalno zdravlje.