Predstavnički dom PSBiH
0

Izabrani članovi stalnih i zajedničkih komisija

FENA
Poslanici u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH su danas na sjednici izabrali članove stalnih komisija tog doma te članove zajedničkih komisija koje čine poslanici i delegati Predstavničkog i Doma naroda PSBiH.

Imenovani su članovi Ustavnopravne komisije, Komisije za vanjske poslove, Komisije za vanjsku trgovinu i carine, Komisije za finansije i budžet, Komisije za saobraćaj i komunikacije i Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti spolova.

U Ustavnopravnu komisiju su izabrani: Denis Bećirović i Saša Magazinović iz SDPBiH, Petar Kunić iz DNS-a, Lazar Prodanović iz SNSD-a, Šefik Džaferović i Senad Šepić iz SDA, Aleksandra Pandurević iz SDS-a, Mato Franjičević iz HDZBiH i Božo Ljubić iz HDZ 1990.

U Komisiju za vanjske poslove su izabrani: Mirza Kušljugić iz SDP-a BiH, Mladen Ivanković Lijanović iz NSRzB, Drago Kalabić i Milica Marković iz SNSD-a, Salko Sokolović iz SDA, Mladen Bosić iz SDS-a, Mirsad Đugum iz SBBBiH, Zvonko Jurišić iz HSPBiH i Azra Hadžiahmetović iz Stranke za BiH.

U Komisiju za vanjsku trgovinu i carine su izabrani: Danijela Martinović i Nermina Ćemalović iz SDPBiH, Nikola Špirić i Slavko Jovičić iz SNSD-a, Šemsudin Mehmedović iz SDA, Borislav Bojić iz SDS-a, Dragan Čović iz HDZBiH, Nermin Purić iz DNZBiH i Emir Kabil iz SBBBiH.

U Komisiju za finansije i budžet su izabrani: Emir Kabil iz SBBBiH, Danijela Martinović iz SDPBiH, Mladen Ivanković Lijanović iz NSRzB, Dušanka Majkić i Boško Tomić iz SNSD-a, Amir Fazlić i Salko Sokolović iz SDA, Darko Babalj iz SDS-a i Niko Lozančić iz HDZBiH.

U Komisiju za saobraćaj i komunikacije su izabrani: Mirza Kušljugić i Mirsad Mešić iz SDPBiH, Nikola Špirić iz SNSD-a, Petar Kunić iz DNS-a, Zijad Jagodić i Šemsudin Mehmedović iz SDA, Borislav Bojić iz SDS-a, Ismeta Dervoz iz SBBBiH i Božo Ljubić iz HDZ 1990.

U Komisiju za ostvarivanje ravnopravnosti spolova su izabrani: Nermina Zaimović-Uzunović i Danijela Martinović iz SDP-a BiH, Milica Marković i Milorad Živković iz SNSD-a, Zijad Jagodić iz SDA, Vesna Krstović-Spremo iz PDP-a, Ismeta Dervoz iz SBBBiH, Beriz Belkić iz Stranke za BiH i Niko Lozančić iz HDZBiH.

Poslanici su danas izabrali i članove iz Predstavničkog doma u zajedničke komisije oba doma: Zajedničku komisiju za odbranu i sigurnost BiH, Zajedničku komisiju za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, Zajedničku komisiju za ekonomske reforme i razvoj, Zajedničku komisiju za evropske integracije, Zajedničku komisiju za administrativne poslove i Zajedničku komisiju za ljudska prava, prava djeteta, mlade, imigraciju, izbjeglice, azil i etiku.

U Zajedničku komisiju za odbranu i sigurnost su izabrani: Nermina Zaimović-Uzunović (SDP), Dušanka Majkić (SNSD), Šefik Džaferović (SDA), Borislav Bojić (SDS), Božo Ljubić (HDZ 1990) i Beriz Belkić (Stranka za BiH).

U Zajedničku komisiju za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije BiH su izabrani: Mirsad Mešić (SDP), Slavko Jovičić (SNSD), Amir Fazlić (SDA), Darko Babalj (SDS), Mato Franjičević (HDZBiH) i Mirsad Đugum (SBBBiH).

U Zajedničku komisiju za ekonomske reforme i razvoj su izabrani: Danijela Martinović (SDP), Petar Kunić (DNS), Boško Tomić (SNSD), Zijad Jagodić (SDA), Dragan Čović (HDZBiH) i Azra Hadžiahmetović (Stranka za BiH).

U Zajedničku komisiju za evropske integracije su izabrani: Nermina Zaimović-Uzunović (SDP), Lazar Prodanović (SNSD), Šefik Džaferović (SDA), Vesna Krstović-Spremo (PDP), Emir Kabil (SBBBiH) i Nermin Purić (DNZBiH).

U Zajedničku komisiju za administrativne poslove su izabrani: Saša Magazinović (SDPBiH), Milorad Živković (SNSD), Drago Kalabić (SNSD), Asim Sarajlić (SDA), Adnan Bašić (SBBBiH) i Zvonko Jurišić (HSPBiH).

U Zajedničku komisiju za ljudska prava, prava djeteta, mlade, imigraciju, izbjeglice, azil i etiku su izabrani: Nermina Ćemalović (SDPBiH), Mladen Ivanković Lijanović (NSRzB), Slavko Jovičić (SNSD), Senad Šepić (SDA), Niko Lozančić (HDZBiH) i Aleksandra Pandurević (SDS).