BiH
33

Iza kulisa Mostarskog sajma: Kako su se uz čašicu družili Dodik, Čović i Bevanda

Piše: E. G.
(Foto: Feđa Krvavac/klix.ba)
Međunarodni sajam gospodarstva u Mostaru je bio odlična prilika i za druženje domaćih političara, uglavnom predsjednika vodećih stranaka i ministara.

Rijetko kad ih imamo priliku vidjeti u opuštenoj atmosferi i u privatnim trenucima zajedno. Zapravo kad su kamere ugašene oni su prava družina koja se dobro zabavlja, no pred kamerama su suzdržani, pa čak i "ljuti neprijatelji". Osim Milorada Dodika, predsjednika RS-a i SNSD-a. On je, složit će se mnogi, vrlo često opušteniji u javnosti više nego što oni koji se bave politikom uobičavaju.

Posjeta Mostaru ga, čini se jako veseli, pa je i ovog puta bio u centru pažnje. Dodik se srdačno pozdravljao s posjetiteljima, rukovao s izlagačima automobila, tepiha, s radnicima, "sitnom" rajom... Narodni čovjek. A onda je s društvom iz političkih krugova zaputio do stola gdje su predahnuli uz piće. I fotoreporteru Klix.ba rado je pozirao uz čašicu.

Veseljak, kakvog ga inače znamo sa masovnih okupljanja, bi do kraja posjete gradu na Neretvi možda mogao i zapjevati društvu.

Podsjetimo, jedan od posljednjih događaja kada je uveseljavao okupljeno bio je za proslavu Dana žena u Doboju. Tom prilikom im je pjevao "Miljacku" Halida Bešlića. Ovog puta, ako bude sreće, kad je već u Mostaru, sigurno bi mnogi voljeli čuti Šantićevu "Eminu" u izvođenju predsjednika RS-a.