Glavne ulice očišćene
0

Iz Rada mole građane da smeće ne izbacuju na ulice

Sarajevo-x.com
Foto: Adi Kolašević
Foto: Adi Kolašević
Najvažnije ulice, "žile kucavice" grada Sarajeva su prohodne i očišćene od snijega, kažu iz Kantonalnog komunalnog preduzeća Rad. U užem centru grada su očišćeni i trotoari, tako da pješaci više ne moraju hodati glavnom cestom kuda idu automobili", rekao je za Sarajevo-x.com Ahmed Đipa, glasnogovornik Rada.

Uposlenici Rada su tokom prethodne noći odvozili nagomilani snijeg iz ulica u užem jezgru grada, poput Sarača, Ferhadije, Miss Irbine, Reisa Džemaludina Čauševića...

"Situacija je mnogo bolja nego prethodna dva dana. Ekipe Rada su neprestalno na terenu, sada smo očistili i okretaljku na Jezeru tako da se može uspostaviti trolejbuski saobraćaj i na toj liniji", rekao je Đipa.

Kao i GRAS, i Rad ima problema s automobilima koje nesavjesni građani ostavljaju uz cestu.

"Mi sarađujemo s policijom, i takvi vozači koji ostavljaju aute na cestama će biti kažnjeni dodatno, ne samo tako što će im automobil odvući pauk služba", kaže Đipa.

Pored toga, iz Rada mole građane da pokušaju zadržati smeće u svojim domovima dok se još malo ne rasčisti snijeg kako bi mogli isprazniti kontejnere.

"Sa nekih mjesta mi možemo odvoziti smeće, ali iz većine ulica ne možemo, jer je još uvijek veoma teško, zbog nagomilanog snijega, doći do kontejnera. Molimo građane da ne bacaju smeće okolo i da se malo strpe", rekao nam je Đipa.