BiH
0

Iz Komore medicinskih sestara-tehničara KS pisali ministrici Ademaj: Uključite nas u reformu zdravstva

Klix.ba
Foto: Arhiv/ Klix.ba
Foto: Arhiv/ Klix.ba
Predsjednik Komore medicinskih sestara-tehničara Kantona Sarajevo Sead Džomba pisao je ministrici zdravstva KS Zilhi Ademaj od koje je tražio da direktno uključivanje u pregovore o reformama zdravstva u KS.

Komora medicinskih sestara-tehničara Kantona Sarajevo je na svojoj redovnoj sjednici Upravnog odbora usvojila zaključak kojim je dala punu podršku reformi zdravstva u Kantonu Sarajevo

"I dalje smatramo da je reforma zdravstva od krucijalnog značaja za unapređenje rada medicinskih sestara-tehničara u zdravstvenim ustanovama u Kantonu Sarajevo i da se ne može proces reforme odvijati bez aktivnog učešća medicinskih sestara-tehničara", stoji u pismu.

S tim u vezi smatraju, da je sastanku radne grupe za reformu zdravstva, bilo neophodno da ministrica Ademaj pozove predstavnike Komore medicinskih sestara-tehničara, koja je po članstvu zdravstvenih radnika u Kantonu Sarajevo najbrojnija.

"U skladu sa navedenim, molimo Vas da za sve naredne aktivnosti vezane za reformu zdravstva u Kantonu Sarajevo, aktivno uključite predstavnike naše Komore", zaključeno je u pismu.