BiH
0

Iz HVIDR-e pozivaju Heću da im se javno ispriča zbog uvreda koje im je nanio

FENA
Članovi HVIDR-e smatraju da je istup federalnog ministra energetike, industrije i rudarstva Vahida Heće, a u kojem je Hećo kazao da HVIDR-a kani izvesti napad na njega, vrhunac licemjerstva i propagande koja se može mjeriti s najcrnjom propagandom iz komunističkih vremena.

Iz HVIDR-e pozivaju ministra Heću da prestane s blaćenjem i iznošenjem neistina o toj udruzi te da se članovima HVIDR-e javno ispriča zbog uvreda koju im je nanio, navodi su u današnjem priopćenju iz Udruge HVIDR-a iz koje također pozivaju hrvatske ministre i sve ostale u federalnim organima vlasti da prekinu suradnju s ministrom Hećom.

"Nama ratnim vojnim invalidima dosta je i vlastitih problema. Umjesto da nam ih federalna Vlada rješava, ministri poput Heće usuđuju se one koji su davali dijelove tijela u obrani od agresije još i klevetati", stoji u priopćenju.

Naime, prema pisanju današnjih tiskovina Hećo je u ponedjeljak dobio policijsku zaštitu nakon što je MUP-u Federacije službeno prijavio da mu se prijeti odnosno da pripadnici podružnice HVIDR-e koja djeluje pri "Aluminiju" protiv njega pripremaju "radikalne mjere".

Hećo ističe kako je razlog prijetnji koje dobiva taj što je zaustavio pokušaj nezakonite privatizacije mostarskog Aluminija.