SDA neće imati kandidata
97

Ivo Komšić kandidat SDU BiH za gradonačelnika Sarajeva

Piše: M. B.
Ivo Komšić
Ivo Komšić
Potpredsjednik Socijaldemokratske unije Ivo Komšić novi je kandidat ove stranke za gradonačelnika Sarajeva, potvrdio je za Klix.ba Miro Lazović.

U medijima su se pojavile različite informacije, pa i ta da će kandidat SDU BiH biti Ženja Ljubuškić, no ova politička stranka je odlučila da aktuelni dekan Filozofskog fakulteta u Sarajevu bude novi kandidat.

"Ženja je perspektivni kadar SDU za budućnost", rekao je Lazović istaknuvši kako je Komšić njihov novi kandidat.

Kako je za Klix.ba potvrdio Velija Katica, predsjednik Kluba vijećnika SDA u Gradskom vijeću Sarajeva, SDA će podržati Ivu Komšića za gradonačelnika.

"Mi nećemo imati kandidata jer želimo biti dio rješenja, a ne dio problema", istaknuo je Katica te dodao da će ova stranka možda imati prijedlog za dogradonačelnika.

Iz Naše strake su poručili da će odluku o tome da li će podržati novog kandidata Socijaldemokratske unije donijeti nakon što Komšić bude i zvanično kandidovan na današnjem Kolegiju zakazanom za 13 sati.

Podsjetimo, dosadašnja dva kandidata, Stjepan Kljuić (SDU BiH) i Igor Kamočaji (SDP BiH), u prethodna dva glasanja nisu dobili potrebnu većinu od 15 glasova.

Nastavak konstituirajuće sjednice zakazan je za danas u 17 sati.