BiH
0

Ivo Josipović sutra u našoj zemlji: Neću voditi predizbornu kampanju u BiH

FENA
SDP-ov predsjednički kandidat i predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović izjavio je kako želi dobiti i glasove hrvatskih državljana u BiH, ali da neće voditi predizbornu kampanju u našoj zemlji.

"Poštujem sve naše građanke i građane bez obzira na to gdje žive, naravno i one koji su u BiH, i stalo mi je do njihovih glasova, ali posebnu kampanju u BiH ipak neću voditi", rekao je odgovarajući na novinarska pitanja na rivi u Pločama, gdje se kao predsjednički kandidat družio s građanima.

Josipović je najavio da će sutra doputovati u službenu posjetu našoj zemlji i sastati se s hrvatskim članom Predsjedništva BiH Draganom Čovićem, dodajući kako kampanje neće biti.

"Siguran sam da su građanke i građani Bosne i Hercegovine prepoznali ono što sam radio u BiH, za BiH, pa, ako hoćete, i za Hrvate u BiH kao jedan od konstitutivnih naroda", poručio je Josipović.

Na pitanje hoće li glasovi dijaspore biti 'jezičak na vagi' koji će odlučiti na predsjedničkim izborima u Republici Hrvatskoj 28. decembra ove godine, Josipović je odgovorio kako "na građanke i građane ne gleda kao na dijasporu ili nedijasporu".

"Svaki glas jednako vrijedi i u ukupnom zbroju bit ću pobjednik", dodao je.