Susret s Dodikom
0

Ivo Josipović danas u posjeti Republici Srpskoj

SRNA
Ivo Josipović
Ivo Josipović
Predsjednik Vlade Republike Srpske (RS) Milorad Dodik razgovarat će danas u Derventi sa hrvatskim predsjednikom Ivom Josipovićem.

Sastanak delegacija RS i Hrvatske zakazan je za 11.00 sati u zgradi opštine Derventa, najavljeno je iz Biroa za odnose sa javnošću Vlade RS.

Premijer RS, hrvatski predsjednik i predsjednik Republike Srpske (RS) Rajko Kuzmanović će u 12.30 sati u Sijekovcu, opština Brod, položiti vijence na spomen-obilježje nastradalim Srbima, u 14.45 časova u Briševu, opština Prijedor, na spomen-obilježje nastradalim Hrvatima, a u 15.15 časova u Kozarcu, opština Prijedor, na spomen-obilježje nastradalim Bošnjacima u Kozarcu.

Prema protokolu posjete hrvatskog predsjednika, koji je objavljen na njegovom sajtu, Josipović će se danas u 9.30 sati u Derventi sastati sa predstavnicima političkih stranaka Hrvata u BiH.

Josipović će se, prema protokolu, u 17.00 sati u Banjoj Luci sastati sa banjalučkim biskupom Franjom Komaricom, predstavnicima Vlade RS zaduženim za pitanja obrazovanja, kulture, te predstavnicima Hrvata iz RS.

Hrvatski predsjednik bi trebalo da obiđe i Opštu gimnaziju Katoličkog školskog centra "Blaženog Ivana Merca".

Član Predsjedništva BiH iz RS Nebojša Radmanović organizovaće u 18.00 sati radnu večeru za predsjednika Hrvatske i njegovu delegaciju.
Svečanoj večeri, koja će biti upriličena u restoranu  u zgradi Vlade RS u Banjaluci, prisustvovaće i funkcioneri Srpske, među kojima i predsjednik RS Rajko Kuzmanović i premijer Milorad Dodik, saopšteno je iz Radmanovićevog kabineta.

 Josipović je jučer boravio u Sarajevu na sesiji Igmanske inicijative. 

Ovo je druga posjeta Josipovića  BiH od kada je preuzeo dužnost predsjednika Hrvatske, a prva posjeta jednog hrvatskog predsjednika RS.