BiH
0

Ivanković Lijanović: Vijeće ministara mora dati odgovor vojsci nezaposlenih

FENA
Mladen Ivanković Lijanović (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Mladen Ivanković Lijanović (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
"Vijeće ministara Bosne i Hercegovine na čelu sa premijerom Bevandom odgovorno je za ključne ekonomske politike, fiskalne, monetarne i vanjskotrgovinske, odnosno za smanjenje nezaposlenosti u našoj zemlji", istaknuo je predsjednik Narodne stranke Radom za boljitak Mladen Ivanković Lijanović koji je danas na Vlašiću sudjelovao u raspravi na seminaru kojeg organizira USAID pod nazivom ''Kultura dijaloga u Bosni i Hercegovini''.

"Statistike, koje su svakim danom sve više katastrofalne po naše građane, govore o tome da novoformirana vlast na državnoj razini nema vremena za gubljenje. Najveći problem Bosne i Hercegovine jeste ogromna nezaposlenost koja po službenim podacima doseže 43,5 posto. Da bi građani dostojno živjeli od svog rada, politički predstavnici na razini države moraju jasno kazati šta planiraju uraditi", kazao je Ivanković Lijanović, saopćeno je iz njegove stranke.

Ivanković Lijanović smatra kako je bh. gospodarstvo i zapošljavanje moguće poticati ako gospodarski subjekti budu oslobođeni doprinosa u djelatnostima koji se bave proizvodnjom, a tu izdvaja sektore poljoprivrede i prehrambene industrije za koje smatra da imaju veliki potencijal.

"U skoro svim granama imamo velike trgovinske deficite što ukupno u prošloj godini iznosi oko 8,3 milijardi KM. Građani i gospodarstvenici moraju znati da novih investicija i otvaranja novih radnih mjesta ne može biti ako nema iskrene volje među političarima i političkog dogovora oko stvaranja ozračja za smanjenje nezaposlenosti i povećanja naše konkurentnosti", istaknuo je predsjednik Narodne stranke Radom za boljitak.