BiH
0

Ivanišević i Ljubičić posjetili Pedijatrijsku kliniku - odjel za hematoonkologiju KCUS-a

FENA
Hrvatski teniseri Goran Ivanišević i Ivan Ljubičić večeras će u Olimpijskoj dvorani Zetra odigrati humanitarni egzibicijski meč čiji će prihod biti uplaćen Pedijatrijskoj klinici Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), a namjenjen je Programu liječenja djece oboljele od raka.

Tim povodom ova dvojica vrhunskih sportista danas su posjetili Pedijatrijsku kliniku , gdje su se susreli s oboljelom djecom, generalnim direktorom KCUS-a prof. dr. Farisom Gavrankapetanovićem i osobljem Klinike.

Ivanišević i Ljubičić su izrazili zadovoljstvo što je došlo do realizacije obećanja datog prije godinu dana, kao i stoga što će prihod sa ovoga meča biti namjenjen za liječenje djece oboljele od raka. Istovremeno, istaknuli su uvjerenje kako će slični mečevi biti organizirani i ubuduće.

Ivanišević i Ljubičić odrekli su se honorara od 55.000 KM koji je već uplaćen na račun Pedijatrijske klinike KCUS-a čime je omogućena nabavka neophodne opreme za liječenje najmlađih pacijenata.

U ime domaćina za humani gest dvojice tenisera zahvalili su dr. Gavrankapetanović i šefica Pedijatrijske klinike Senka Mesihović-Dinarević, te direktor BH Telecoma Hamdo Katica.

Humanitarni meč Ivanišević - Ljubičić igra se osam dana prije početka Petog teniskog ATP challenger turnira "BH Telecom indoor's Sarajevo 2007".

Goran Ivanišević je Wimbeldonski pobjednik iz 2001. godine, a Ivan Ljubičić osmi igrač na ATP listi.