BiH
0

Ivanić započeo radnu posjetu Berlinu, prijemu prisustvovao i Vedad Ibišević

Klix.ba
Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Mladen Ivanić prisustvovao sinoć u Berlinu prijemu koji je u njegovu čast organizovala Ambasada BiH u Saveznoj Republici Nјemačkoj.

Prijemu je, osim predsjedavajućeg dr. Ivanića, prisustvovao ambasador BiH u Berlinu Želјko Janjetović, te predstavnici dijaspore i predstavnici tri vjerske zajednice iz BiH koji žive u ovoj zemlјi.

U ime Srpske pravoslavne crkve prijemu je prisustvovao episkop frankfurtski i sve Nјemačke gospodin Sergije, velečasni Ivica Komadina iz Hrvatskog dušebrižničkog ureda i predsjednik Islamske zajednice Bošnjaka u Nјemačkoj Pašo efendija Fetić.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Mladen Ivanić izrazio je zadovolјstvo činjenicom da je imao priliku da na jednom mjestu vidi veliki broj naših lјudi koji su vrlo uspješni u Nјemačkoj i koji mogu da budu od pomoći BiH. Rekao je da se uvjerio u to da su lјudi u dijaspori primjer kako se živi i radi u zdravoj atmosferi i izrazio nadu da će upravo oni biti u mogućnosti da i na prostor BiH donesu evropski duh.

"Posebno mi je drago što su prijemu prisustvovali predstavnici sve tri vjerske zajednice. Raduje me da su oni međusobno uspostavili dobre odnose i siguran sam da će od sada njihovi odnosi biti još i bolјi", rekao je predsjedavajući dr. Ivanić.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Mladen Ivanić nastavlјa radnu posjetu Berlinu.