BiH
25

Ivanić u Bakuu na otvaranju Evropskih igara

FENA
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić na poziv predsjednika Evropskih olimpijskih komiteta boravi u Bakuu na otvaranju Evropskih igara.

Odmah po dolasku, predsjedavajući Ivanić se sastao sa predsjednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim.

Predsjednik Alijev je izrazio zadovoljstvo posjetom predsjedavajućeg Ivanića te kazao kako će i ova posjeta dati novi podstrek unaprjeđenju odnosa dvije zemlje.

Tokom sastanka razgovarano je o poboljšanju saradnje između dvije prijateljske zemlje na političkom, ekonomskom i kulturnom planu.

Predsjedavajući Ivanić je posebno naglasio važnost ekonomske saradnje te ulaganja u infrastrukturalne projekte. Istakao je značaj postojećih ulaganja investitora iz Azerbejdžana u Doboju i Srebrenici te je kazao kako u BiH postoje brojne mogućnosti za investiranja.

Ivanić se zahvalio predsjedniku Alijevu na humanitarnim projektima u BiH koji su do sada realizirani te za buduće projekte koji su u planu.

Tokom susreta razgovarano je i o ekonomskoj situaciji u Azerbejdžanu, koja bilježi stalni porast.

Predsjedavajući Ivanić je u ime Predsjedništva BiH pozvao predsjednika Azerbejdžana u zvaničnu posjetu Bosni i Hercegovini.

On je tokom boravka u Bakuu prisustvovao prijemu koji je priredio predsjednik Azerbejžana Ilham Alijev te svečanoj ceremoniji otvaranja Evropskih igara.

Planiran je i susret sa učesnicima Evropskih igara iz BiH. Sportsku delegaciju BiH čini 57 sportista iz osam sportova - atletika, plivanje, boks, kanu, džudo, biciklizam, streljaštvo i stolni tenis, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.