BiH
10

Ivanić primio akreditivna pisma ambasadora Gruzije za BiH

FENA
Foto: FENA
Foto: FENA
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić poželio je novoimenovanom ambasadoru Gruzije Irakliju Koplatadzeu dobrodošlicu i uspješnu misiju u BiH, te izrazio želju da se bilateralni odnosi dvije zemlje unaprijede. Novoimenovani nerezidentni ambasador Gruzije za BiH sa sjedištem u Ankari prenio je predsjedavajućem Predsjedništva BiH Mladenu Ivaniću i Predsjedništvu BiH pozdrave predsjednika Gruzije Giorgija Margvelašvilija i naroda Gruzije, iskazavši uvjerenje da će se tokom njegovog mandata bilateralna saradnja dvije zemlje poboljšati, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Razgovarano je o stepenu razvijenosti bilateralnih odnosa u obje zemlje i postojanju potrebe za razvojem kvalitetnijih odnosa dvije zemlje, te unapređenja bilateralnih odnosa na svim poljima.

Tema susreta je bila i aktuelna politička situacija u obje zemlje. Ivanić je informisao ambasadora o toku formiranja vlasti u BiH, s posebnim osvrtom na nedavno usvojenu Izjavu Predsjedništva BiH o procesu evropskih integracija.

Ambasador Gruzije informisao je predsjedavajućeg Predsjedništva BiH o vanjskopolitičkim prioritetima Gruzije, istakavši saradnju i integraciju s NATO-om.