BiH
0

Ivanić: Odnosi Srbije sa susjedima ostat će korektni

FENA
Mladen Ivanić
Mladen Ivanić
Jučerašnji parlamentarni izbori u Srbiji donijeli su manje-više očekivane rezultate, ocijenio je danas za Agenciju FENA ministar vanjskih poslova BiH Mladen Ivanić. On je lično jedino očekivao nešto malo bolji rezultat Demokratske stranke Srbije premijera Vojislava Koštunice, ali je sve ostalo bilo u okviru očekivanog.

Ivanić je ocijenio da je bitno da su na izborima pobijedile demokratske stranke i da će Srbija imati jednu vladu koju će sasvim sigurno činiti Demokratska stranka Srbije, Demokratska stranka i G17 plus.

On smatra da će ovakve rezulate pozdraviti Evropska unija i sve susjedne zemlje, jer to znači da će Srbija nastaviti svojim evropskim putem.

"Daleko je veće pitanje ko će voditi vladu. To je jedna nepoznanica koja će, vjerovatno, podrazumijevati da mora proći određeno vrijeme i koja će malo relativizirati pozitivnu ocjenu izbornih rezultata", kazao je on.

Ivanić ne smatra da će nakon ovih izbora doći do nekih promjena u regionu i da će odnosi Srbije sa susjednim zemljama biti korektni kao i posljednjih godina.