BiH
83

Ivanić: Nema razloga za odgađanje posjete Nikolića

FENA
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić ocijenio je danas da nema razloga za odgađanje posjete predsjednika Srbije Tomislava Nikolića Bosni i Hercegovini, zbog situacije stvorene nakon hapšenja Nasera Orića, ističući da se sva otvorena pitanja mogu da razriješe u dijalogu, koji je ključ i za ovakve teme.

Ivanić je u izjavi novinarima u Banjoj Luci potvrdio da je taj svoj stav danas dostavio dvojici drugih članova Predsjedništva BiH, ali da za sada nema konsenzusa o tom pitanju u Predsjedništvu BiH, dok ostaje da se vidi kakvu će odluku donijeti Tomislav Nikolić.

"Mislim da ovo nije dobro i vraća nas puno koraka unazad i može da stvori loš ambijent. Nijedan čovjek ne može biti razlog za narušavanje odnosa dviju zemalja", upozorio je Ivanić.

Izrazio je uvjerenje da će pravosuđe Švicarske samostalno donijeti odluku o Naseru Oriću, koji je uhapšen nedavno u toj zemlji po Interepolovnoj potjernici Srbije.

Naglasivši da bi volio da do posjete dođe, Ivanić je iznio svoj stav da njeno odgađanje neće biti dobro, već će imati negativne posljedice.