Nakon našeg teksta
0

Ivanić negirao dogovor, ali ne i sastanak s Lagumdžijom

Piše: A. Panjeta
Mladen Ivanić (Foto: Almir Panjeta/Sarajevo-x.com)
Mladen Ivanić (Foto: Almir Panjeta/Sarajevo-x.com)
Lider Partije demokratskog progresa (PDP) Mladen Ivanić, nakon što je portal Sarajevo-x.com objavio da se u petak susreo sa liderom SDP-a Zlatkom Lagumdžijom, iz Armenije je kontaktirao pojedine medije te kazao kako nije postignut nikakav dogovor.

Ivanić je u regiranju na naš članak medijima kazao kako nije postigao dogovor s predsjednicima Socijaldemokratske partije BiH (SDPBiH) Zlatkom Lagumdžijom i Srpske demokratske stranke (SDS) Mladenom Bosićem o formiranju koalicije u državnom parlamentu, čime bi istisnuli Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika.

"Nije istina da je ikakav dogovor postignut. Sve je to plod čistih špekulacija”, ustvrdio je Ivanić u reakciji iz Armenije. Novinarima ipak nije želio ni potvrditi ni demantirati da je sastanak između njega i lidera SDP-a Zlatka Lagumdžije održan prošlog petka u sarajevskom restoranu “Vinoteka”, o čemu je naš portal danas pisao.

Naš izvor nije ni tvrdio da je došlo do dogovora na sastanku "u četiri oka" na kojem je tema bila pokušaj da ove dvije stranke, uz podršku Srpske demokratske stranke (SDS) Mladena Bosića, u Parlamentu BiH u "klimavoj" koaliciji istisnu Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika.

Navodno je Ivaniću ponuđena funkcija ministra vanjskih poslova BiH, koju je ranije već obavljao, a dobre ponude, ukoliko uz njihovu pomoć formiraju vlast, navodno su dobili i Bosić i njegov SDS.